CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, September 26, 2010

Panggilan Telefon

Pada khamis lalu,Cik Dils (kata nama baru la instead of Aku) dapat panggilan dari Perodua...Minta datang interview pada Selasa 28hb September 2010...Punya lah lama Cik Dils tunggu panggilan diorang baru Khamis lepas diorang nak call...isk isk...Dah setahun kot hantar resume....So dgn gembira nya (dapat interview) je pun kan...Cik Dils pun menerima la pelawaan itu...I'Allah Cik Dils akan buat dgn jayanya...Amin..


Tapi dalam pada masa yang sama,Cik Dils keliru...Mak kata 'tak pyh la pergi,dah kerja elok-elok kat JKR,tak pyhla'....Kawan-kawan pula kata 'Eh,pergila cuba,big company tu,rugi tak cuba'....Kata hati saya mmg nak pergi!!!.....Mesti ada yang ckp dh kerja Gomen sibuk nak kerja swasta plak...Cik Dils bukan tak bersyukur dgn apa yg ada,tp kerja di JKR ni hanyalah CFS (Contract for service) di mana kami tidak dpt keistimewaan yang diberi kepada pegawai tetap..dan yang paling penting KAMI TIDAK DIJAMIN UTK TETAP dan mungkin akan diterminate bila sampai waktunya nnt....isk isk...

Tapi bak kata pepatah 'Rezeki tak datang bergolek' dan 'Peluang hanya dtg sekali' dan tak salah unuk mencuba..So,Cik Dils mengikut Kata Hati...Mari pergi interview...tak rugi mencuba kan...

Masalahnya,Cik Dils ni takut masa interview..Neves..Tp kali ni Cik Dils rasa semangat lain macam skit,so Korang tolonglah doa-doakan Cik Dils ye masa interview nnt berjaya...AMEEN....Kalau ada sesiapa yang baca entri ni,kalau ada pengalaman interview dgn Perodua sila-silalah bagi tips-tips ye..Terima kasih

Semoga Allah memberi petunjuk dan semoga berjalan dgn lancar..Amin

2 comments:

  1. err i xde pngalaman interview :(
    tp i doakan yg terbaik utk u
    gudluck :)
    smoge u dpt job yg sesuai dgn diri u :D

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails