CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, September 27, 2010

DiGi iPhone 4 me...

iPhone4??Fuh sebut je iPhone4 semua org dah tahu betapa hebat dan 'cool'nye handphone ni..iPhone4 bukan sekadar handphone biasa tetapi juga lebih dikenali sebagai SMARTPHONE (Telefon pintar)...Wah!!Pintar sgtkah??...dan kenapa semua orang beriya-iya nak mendapatkan iPhone4??Hebat sgtkah???....Disebabkan kehebatan yang ada pada iPhone4 disebabkan itulah Cik Dils juga beriya-iya dan tersgt teruja nya untuk memiliki salah satu gadget dari Apple...Alangkah bangganya kalau dpt jadi Engineer APPLE kan??...semua orang terpegun dgn hasil tangan Engineer APPLE..meleleh-leleh wooo....

Kenapa semua orang nakkan sangat iPhone4 ni??..Kenapa Cik Dils pun nak sangat phone ni??..Let's check it out.....

Sebab yang pertama...adalah sebab design nya yang sgt Cool..Smart habis!!!Dengan warna eksklusif PUTIH dan HITAM...


Sebab kedua adalah kerana kedua-dua belah iPhone4 adalah menggunakan 'glossy panel of aluminosilicate glass' yang juga digunakan untuk membuat windshield helicopter dan juga keretapi berkuasa laju.Kiranya glass ni memang tahan habis lah!!...Tahan calar dan juga glass ni boleh dikitar semula..sgt Cool!!So,tak payah nak risau lebih-lebih kalau terguris sikit...:)..Sebab Cik Dils sendiri adalah seorang yang sgt ganas bila menggunakan phone..hehe


Yang ketiga..kalau handphone biasa ada satu mic..tp iPhone ada dua mic..satu Mic untuk phone call,voice command dan memo...Mic yang kedua untuk Face time dan juga untuk membuatkan phone call menjadi lebih baik. Dan band di tepi iPhone4 diperbuat daripada stainless steel dimana ia 5x lebih kuat dari steel biasa....wah!!!Tahan lasak ni.....


Yang keempat...iPhone4 menggunakan processor Apple yang tersendiri..Jurutera Apple yang sgt pintar telah merekacipta chip A4 yang membuatkan iPhone sgt powerfull dan power-efficient.Dgn processor ini iPhone4 boleh melakukan complex jobs seperti multitasking,edit video, face time dgn sgt mudah seperti petik jari je. Ia juga menjimatkan penggunaan bateri.


Hebat sungguh hasil kerja tangan Jurutera Apple ni kan...Memang salah satu impian Cik Dils kalau byk sgt duit ingin memiliki semua produk dari Apple..dan buat permulaan iPhone4 menjadi pilihan di hati...

iPhone4 ---------> Hati tak boleh bohong!! (hehe..modify sikit Mi sedap nye tagline)

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails