CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, June 30, 2011

Happy Thursday : Wedding

Assalamualaikum..:)

Di hari khamis ni tetiba terfikir lak nak cerita pasal kekawan aku yang dah kawen...Semua member-member baik aku masa kat UITM. Kitorang formed satu study group. Kami ni 2minggu nak exam baru lah kami terhegeh-hegeh nak study. Takde der nak study awal-awal. Awal-awal sem semua huhahuha. Dah nak exam barulah masing-masing struggle study. Memang dari pagi sampai malam la kami duduk kat blok untuk study. Tapi kami study takdelah teruk sgt, masa study still lagi huhahuha...Pagi dtg kul 9-10pagi, kekdg paling awal kul 8 pagi sbb nak kena rebut bilik, biasalah nak exam ramai yang study kat blok. Kekdg ada satu bilik 2org je tu pun couple. Kalau dah penuh sgt, baru kitorang dgn muka tak tau malu masuk minta izin dulu, memula masuk 2-3 orang je, pastu mula lah 6-10orang, bila dah ramai tu barulah boleh buat mcm bilik tu kami yang jumpa dulu kan. So, konfirm-konfirm yang couple tadi menyampah then blah...hahaha..itu la tujuan kami mmg nak suh diorang blah pun sbb kami study bukan nye senyap, study pun bising tau..hehehe...

So, dalam group kami yang paling awal kawen ialah Ali. Habis je degree tak lama pastu dia terus kawen. Lagipun Ali mmg lagi tua dari kitorang so mmg patutla ko kawen dulu li, takdelah langkah bendul kan...hehehe. Sekarang ni isteri Ali, Amira dah pun pregnant mungkin 7 bulan kot..Alhamdulillah rezeki. Ali ni keje Oil&Gas kat Johor.

Sebahagian kekwn UITM yang dtg..

Ali & Amira..:)
2nd yang kawen dlm grup kitorang, Fadli Shah dan Fiza. Fiza tu housemate aku, ct n ain. Ni baru lagi menikmati alam perkahwinan. Baru sebulan rasanya. Yela masa aku tunang tu sama dgn majlis belah Shah. Ni masa kawen Mot tak dpt jumpa sbb diorang pi hornymoon. Hehehe..so tak tau la ape perkembangan diorang. Shah keje dgn Sime Darby, Fiza lak keje ng Karangkraf..

Shah & Fiza..Pacak sebok la kau..hehe

Shah &Fiza
 3rd kawen ialah Mot & Sya. Sya ni batch bwh kitorang tp sebaya. Happening la diorang ni. Sorang kurus, sorang berisi tapi bukan gemuk okeh. Maybe sbb yg lelaki tu kurus keding kot tu yang nmpk Sya berisi.hehehe..Ni pun baru kawen 17hb Jun ritu. Masih baru lagi. Aku pegi belah Sya, sbb belah Mot mungkin tak dpt pegi. Masa ni ramai gak member group yang aku jumpa, Ct, Bun, Pacak, Aizat, Zach. Yang kekadang dtg study ng kitorang ada jugak mcm Marsh, Awe, Mujib n etc...Gosip-gosip la kan sbb dah lama giler tak jumpa wehhh, dari start konvo lepas tu dah susah gile nak jumpa. So ada majlis kawen ni at least dptla merapatkan hubungan kitorang. Ada jugak yang dah tunang ------> Aku ng Zach je pun yg dah tunang. Yang lain ermmm entahler...hehehe

Ni Mot & Sya...so sweet!

Mengambil kesempatan utk kenangan, Ct, Mot, Sya, Aku..:)
Marsh, Ct, Bun, Pacak, Aizat, Aku...:)

Zach, Bun,Aizat,Pacak dalam karoake jamban..hehe

Yang tgh minum air tu Syahir, ni kawan masa diploma tapi rapat..
And CT!!!!My bff.
 Persoalan, WHO'S NEXT?????
Tapi semua dah tau dah pasni confirm giliran Pah ----> panggilan utk Hudzaifah..Dia keje kat private tak igt lak nama company tapi Oil&gas gak kot..

Ni dia bakal pengantin...

Masa ni Pah tgh praktikal kat Deutchland!!!

 Pastu tak tau la..hehehe...kemungkinan diorang ni kot!!...


.
..
...
....
.....
.....
.....
......
.......
........
.........
..........
...........
............
.............
................
.................
..................
................
..............
.............
............
..........
........
......
.....
....
...
..
.

Yeay!!!!It's US!!wee..ensem sayang saya ni..:)

Ni jalan-jalan kat Kota Keriangan..:)
Hehehe...Insyallah kalau takde aral melintang dan membujur, semua smooth je kami kawen la...Weeee, tak sabar!!:)..Love u sayang...

Oh, lupa lak lagi sorang...Zaha Adli dan Dangmerduwangi!!..Dah citer pasal diri sendiri lupa lak lagi sorang ni..hehehe..Zach tgh sambung nak jadi pilot, Dang pulak keje sebagai Finance Exec kat Petlin company under Petronas..

Here they are!!

Cantik dan hensem!Sama padan..:)
 Ok...Begitulah kronologinye..ada lagi, tapi malas la nak masukkan semua..hehehe...:)..Enjoice!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails