CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, July 6, 2011

Hasil Tabungan..

Assalamualaikum..:)

Sila fahami tajuk ye..hehehe..ni bukan tabungan nuffnang tau, tapi hasil tabungan sendiri selama 1/2 tahun kot..Malam tadi teringat nak kira duit tabung dlm tabung Chupa Chup ada berapa. So bila teringt je terus aku bukak tabung aku dgn jayanya sbb ketat dia nye tabung..sakit gak la jari jemari aku ni. Dah full dah tabung tu, berat pun semacam jek, hehehe.Tengoklah hasilnyeeee...Tadaaaa...

Ni la dia tabung Chupa Chup aku..hehehe

Tu dia hasil 1/2 tahun...rasa berbaloi tak??hehehe
So malam tadi pas je kira-kira berapa jumlah, tapi aku kira 20sen ng 50sen jela. Malas nak masuk 10sen ng 5sen tu.. Kira punya kira last-last aku malas, aku terus masuk plastik sbb kalau aku tak masuk siap-siap konfirm lupa nak bwk g kerja. 

Pagi tadi lepas je aku g site visit kat Sultan Salahuddin ng Bangi terus aku pergi CIMB. Siap bwk beg tgn bagai dah macam nak balik rumah lak bila bos pandang aku..hahaha...Memandangkan claim parking aku dah dpt, sekali la simpan terus. Kang kalau aku tak simpan konfirm habis begitu saja. Kekdg bukan shopping pun tapi habis kat makan je...Tak taula kenapa tekak ni asik nak makan jek...Adoii...

Sampai je CIMB terus aku ckp aku nak masuk duit syiling, pastu Encik tu kata boleh, tapi isi borang dulu nilai biarkan kosong, nnt dh kira baru tulis. Penuh senyuman aku masa tu sbb dah pukul 4 ingat ASB dah offline. Nasib baik boleh. So aku isi then amik nombor. 

Pastu, sambil tunggu org bank tu pi kira aku nye syiling, ape lagi dok melangut jela, nasib tak lama....Last2, dia pun bgtau aku jumlah dia RM93.50!!..Hahaha, simpan punya jenuh sampai setengah tahun dpt tu jek!!..hahaha..tp kira orait la tu...

Tu dia..Ceh siap disensored no dpn..mcm byk..hehehe
Hahaha..siap kena sensored ye no dpn tu sbb segan tak byk...hehehehe...semenjak dua nak kawen ni aku lebih gigih nak simpan duit. Kalau boleh nak simpan semua gaji yg ada..tapi apekan daya gaji cukup-cukup makan je...hehehe...Tapi Alhamdulillah masih mencukupi lagi, maybe berkat dari bagi kat mak tetiap bulan kot tanpa potongan walau aku sendiri kesempitan...So moral of the story -----> utk mendpt keberkatan silalah hulur-hulur kat mak anda walaupun sedikit..:)

Pasni nak penuhkan balik tabung ni..ermmmm misi mencari duit syiling bermula, kalau ada dlm kete tunang aku pun aku nak rembat gak,hehehe cik tunang sila halalkan yek..hehehe..SELAMAT MENABUNG!!

1 comment:

  1. dan hulur2 kt memba yg memerlukan mcm aku neh

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails