CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, July 13, 2011

Bread Pudding with Milk Sauce..

Assalamualaikum..:)

Semalam aku puasa ganti, yeay yeay, dah abis bayar. So, bolehlah aku senang hati bila dah abis ganti. Tgk pulak fb scroll punya scroll ternampak lak iluvislam tu post bread pudding (perghh menggoda nafsu dan gejolak makanan nehhh)..Pandai betui dia snap pic sampai aku tergoda nak buat mlm tu utk berbuka..So, tengahri turun Carrefour pi beli barang untuk buat puding roti...1st attempt tu..memula cam tak jadi je sbb malas nak pukul telur sampai kembang ---->mixer takde!! so kalau tak jadi mmg aku salahkan mixer la sbb takde..kehkeh..

So, 1st step : buat nak tunjuk step sgt pun, gitu-gitu jek..
Roti Gardenia yang telah direndam dgn susu segar Dutch Lady..
Pas dah rendam dalam setengah jam, pukul butter,gula castor,vanilla esen, telur dan tepung jagung. Memandangkan tangan aku dh lenguh sbb mixer takde, aku tak tunggu pun telur tu kembang, aku terus campur ng roti tu...dah ler berair menitis-nitis..kehkeh..

Pastu masuk loyang, terus masuk preheated oven. Sepatutnya dlm 1/2jam je, ni bila dh berair-air, jadinya 50minit ke satu jam baru jadi!Memula mmg dh pasrah tak jadi..hehehe..Alhamdulillah jadi, bile dah jadi barula buat milk sauce dia..

Tadaaaa, inilah rupe bila keluar dari oven...:)

Yummehhhh...Sedap woooo!
Yeay, akhirnya jadi. Ni lah 1st time aku makan puding roti setelah 25tahun aku hidup...kehkeh..Akak aku makan 2keping..sedaplah tu kan..So kalau aku rajin, mlm ni nak buat lagi..:p

3 comments:

  1. hantar kt aku..dah ler aku pose neh...terliur tgk dowh...

    ReplyDelete
  2. nampak sedapp! eh serius sy tak pernah makan n tak pernah tgk pun pudding roti. dgr nama pun xpernah. tu yg bila org sebut pudding roti, sy buat muka blur O.O??

    ReplyDelete
  3. shai: hahaha...dah abis la..huhu
    ninie: sama la ng sy!!bile org sebut puding roti, saya pun boleh blur!..ni 1st time buat n makan!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails